END OF THE WEAK – ukaž, že jsi MC!

Jedna z nejzajímavějších celosvětových rapových akcí přichází i k nám. Po loňském prvním ročníku v ČR, který probíhal jen v Praze, se tato akce rozšiřuje a přijíždí do všech koutů naší republiky. Kvalifikační kola se postupně budou konat v Ostravě, Brně, Českých Budějovicích a Praze (kde se bude konat i finále). Díky lidem z REPROMANIFEST labelu budeš moci předvést své skillz na kvalifikaci pro severní Moravu 4. února 2012 v ostravském klubu Marley.

Co je to – END OF THE WEAK?

Mezinárodní soutěž v rapových dovednostech MC´s. Zápis účastníků se bude konat na místě od 20 – 21. hod.

Soutěžící musí prokázat své zkušenosti v těchto disciplínách:

Vlastní tvorba: (1 minuta)

Prezentace vlastní tvorby. Doneseš si své instro a zarapuješ vlastní text.

Freestyle: (1 minuta)

MC losuje z batohu předměty a reaguje na ně, jak jinak než ve freestylu.

MC vs. DJ: (1 minuta)

DJ bude soupeřem a ne parťákem. Bude měnit instrumentálky, BPM a sem tam i zascratchuje. Na tobě je, aby si s ním udržel krok a rapoval do beatů, které ti připraví.

Cypher:

Poslední a většinou i rozhodující kolo, kde všichni soutěžící stojí spolu na podiu a střídají se ve freestylu po 4 barech. Kolečko oběhne 3 krát, freestyly by měly na sebe tematicky navazovat a tvořit jeden celek.

Akapela: (1 minuta)

Prověření tvojeho rytmu a flow. Je jedno, jestli předvedete freestyle nebo psaný text, avšak bez pomoci jakékoliv muziky. (1 minuta)

Porota hodnotí každého jednotlivě ve všech pěti disciplínách bodovým systémem: 1 – 10 bodů.

Porota pro Ostravskou kvalifikaci :

DJ Česki

Dlouholetý znalec černé muziky a hip hopové kultury, DJ kapely Hosté odjinud a moderátor pořadu Repromanifest show.

MC Kos

( MC, producent, vydavatel, uvaděč, moderátor Repromanifest show a hlavní představitel Repromanifest labelu )

Khomator

MC, aktivní výtvarník, občasný pořadatel akcí a různých projektů spjatých s hip-hopovou kulturou.

Anna Oravcová

Jedna z mála osob v ČR, která studuje hip-hop na akademické úrovni.

Soutěžní DJ: DJ SHOCK"O

(Residentní dj EOW CZ, účastník DMC CZ)

Moderuje MC Metoděj (první vítěz EOW CZ, speaker a mc) a Dosr (mc, beatboxer, bavič) – EOW Praha

Na akci, kromě soutěže samotné, vystoupí ostravská kapela SAFARI, kteřá pokřtí a představí svou novou desku FLOWFOOD. Během večara, až do rána tě budou bavit DJ´s: Necroz (Safari), DJ Mouu (Opava)

Vstupné: 90CZK

Historie END OF THE WEAK (EOW)

se zrodila jako „Anti-Battle“ soutěž a je nejstarší open-mic soutěž na světě. Svou činnost zahájila v létě roku 2000 v New Yorku, kde dodnes trvá a koná se každou neděli. Již v roce 2003 začalo toto hnutí expandovat do Evropy. První soutěže proběhly ve Španělsku, Francii, Švédsku, Švýcarsku, Anglii a Německu. Od roku 2007 se EOW rozšiřuje rovněž do Brazílie, Argentíny, Irska a od minulého roku i do Ugandy. V České Republice proběhlo první kolo EOW v roce 2010. Prvním šampionem ČR se stal MC Metoděj, který poté soutěžil v Neměcku na celosvětovém finále EOW a na hiphopovém festivalu Splash!

Zakladatelé EOW DJe Joy Ty, Vice Verse, Propaine a Big Zoo chtěli vytvořit soutěž, ve které emcees mohou předvést svou kreativitu a originalitu. Nováčci se zde můžou setkat s veterány scény a „brousit“ svůj rétorické schopnosti u mikrofonu. Od té doby se EOW pravidelně účastní i takové jména jako KRS-ONE, TALIB KWELI, PHAROAH MONCH, DJ PREMIER, R. A. the RUGGED MAN, HELTAH SKELTAH a mnoho dalších…

To se mi líbí

Bandzone.czFacebook.comYouTube.com

Aktuální mejdany / archív

Kalich Fest 2023

3.6.2023 – Kališovo jezero – Bohumín … více info

SLAM POETRY EXHIBICE -mc Kos

23.5.2023 – Slam poetry s českou špičkou scény a geniem loci klubu Dock. Při dobrém počasí se akce uskuteční jako OPEN AIR venku na zahrádce na čerstvém vzduchu!!! :) … více info

Repromanifest show


© 2011 Repromanifest